Kør forårssolen i møde med frit udsyn

Foråret er over os, og det betyder, at vinteren skal vaskes af bilen. Sommerdækkene skal på igen, bremserne skal måske have et tjek og både ruder, lygter og vinduesviskere skal kigges efter i sømmene, så du har et godt udsyn, når du kører ud for at nyde forårssolen.

Hos Alt-Autoglas slår vi naturligvis gerne et slag for sikkerheden på de danske veje, og derfor har vi taget et kig på SOS International for at se, hvordan de anbefaler, at bilen gøres klar til foråret – og de har fire enkle råd, vi gerne vil give videre.

1) Frem med sommerdækkene

Så snart foråret melder sin ankomst, skal sommerdækkene tilbage på bilen. Vinterdækkene er gode, når der er koldt og glat på vejene, men så snart temperaturen stiger, øges bremselængden på de bløde vinterdæk markant, ligesom de hurtigt slides i det lune vejr.

Inden du sætter sommerdækkene på, bør du tjekke, om mønsterdybde og dæktryk er, som det skal være. Loven kræver en mønsterdybde på 1,6 mm, men mange eksperter anbefaler minimum 3 mm, hvis du vil køre sikkert hele sommeren.

2) Tjek bremsen

Sne, is og fugt kan gennem vinteren have fået sit tag i håndbremsen på din bil, så den ikke længere løsnes helt så let, som den burde. Er det tilfældet, bør du få dit værksted til at tjekke den med det samme, så du ikke slider bremserne unødigt – i samme ombæring kan de efterse bremserne for snavs og bremsestøv.

3) Frit udsyn

Våde veje, sand og grus er hårdt mod din bil, og vinterens kolde, våde vejr dækker hurtigt bilens ruder med skidt og snavs. Vask dem både indvendigt og udvendigt, så du får et godt udsyn, og når det er gjort, kommer du til det, vi ved allermest om: stenslag. Gå ruderne efter for stenslag – særligt forruden – så du sikrer dig, at du både overholder reglerne på området, men så du mest af alt har et frit udsyn, når du tænder bilen og drøner ud af de danske veje.

4) Advarselstrekant og sikkerhedsvest

Skulle uheldet være ude, selvom du har gjort bilen forårsklar efter bedste evne, er det vigtigt, at du ved, hvor din advarselstrekant og din gule sikkerhedsvest gemmer sig. Tjek, hvor de ligger, og sørg for at alle bilister i husstanden ved, hvor de er – de hjælper dig til større sikkerhed, hvis du forulykker på en trafikeret vej.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar