Tips og tricks til dig der vil passe på bilen

Tips og tricks til dig der vil passe på bilen

Bilpleje Tips og Tricks

 

Jo bedre du passer på din bil, jo større er chancen for, at den får et godt og langt liv. Vi har samlet en række af de bedste råd til at holde bilen kørende i al slags vejr.

Det er ikke billigt at være bilejer, og derfor er der al mulig grund til at holde de uforudsete udgifter fra døren, hvis du kan. Med en god bilpleje og ordentlig vedligehold øger du chancerne for netop det. Men hvordan vedligeholder du din bil bedst muligt – vi giver dig 7 gode råd.

1. Tjek bilens bremser

Bilens bremser skal smøres jævnligt for at holde bedst muligt, fordi slidte bremser påvirker bilens bremselængde. Sørg for, at få dem smurt, når bilen er til service, eller når du skifter fra vinterdæk til sommerdæk. Samtidig er det en god idé at “klodse bremsen” i ny og næ og på den måde fjerne skidt fra bremseklodserne.

2. Brug din aircondition

Det lyder måske skørt, men hvis din aircondition eller dit klimaanlæg skal fungere optimalt, skal det helst på arbejde mindst to gange om ugen hele året rundt. Når anlægget kører, smøres pakninger, pakdåse og bilens klimaprocessor, og dermed holder systemet længere.

3. Skift viskerblade

Et godt udsyn er essentielt for din og dine medtrafikanternes sikkerhed, og de fleste opdager først, at vinduesviskerne er slidte, når der kommer striber på foruden og regnen vælter ned. Som tommelfingerregel bør du skifte dine vinduesviskere en gang om året, så er du på den sikre side, når himlen åbner sig.

Forebyggende undervogens eller rustbehandling

4. Husk undervognsbehandling

Det kan føles som en stor udgift nu og her, men en forebyggende undervogns- eller rustbehandling betyder alverden for din bils levetid. Særligt vinterens vejsalt, tærer på undervognen, men alle årstider kan være hårde, og du kan med fordel prioritere at rustbeskytte din bil.

5. Vask bilen jævnligt

Det er hurtigt og let at køre bilen i vaskehal, hvis du ikke er meget for at stå med haveslangen selv, og det er faktisk også rigtig godt for din bil. Om sommeren skylles pollen og støv væk, og om vinteren sætter salt og snavs sig fast både over og under bilen. Om vinteren kan du udvide vaskeprogrammet med en voksbehandling, der beskytter bilens lak mod rust.

6. Hold øje med stenslag

Medmindre du får et stenslag i forruden, kan der gå lang tid, før du opdager det. Vil du være god mod din bil, bør du jævnligt tjekke ruderne for stenslag, og finder du ét, skal det repareres med det samme. Alternativt risikerer du, at skaden udvikler sig og medfører et dyrt rudeskift.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar