Hvad koster en ny forrude?

En forrude der er gået itu eller et stenslag, der er revnet; grundene til en ny forrude kan være mange, men hvad koster det egentlig, og er der noget, du skal overveje, inden du bestiller en tid på et værksted?

En forrude er ikke “bare” en forrude. Der er mere i det end som så, og det er vigtigt, at du tager de rette forholdsregler, hvis din bilrude skal skiftes. Vælger du en halvdårlig løsning, risikerer du, at ruden skal skiftes igen inden for kort tid.

Hos Alt-Autoglas har vi siden år 2000 repareret stenslag og skiftet ruder for vores kunder på hele Sjælland, og dermed har vi ikke bare mange års erfaring; vi har også et langt og professionelt samarbejde med de bedste leverandører af bilglas.

 

Hvad koster en forrude?

Alle bilruder er individuelle, og selvom ruderne umiddelbart ser ens ud, er der små forskelle fra bilmærke til bilmærke, fra årgang til årgang og fra model til model. Vi kan ikke forudsige prisen på en ny forrude til din bil her på siden, men hvis du ringer og giver os dit registreringsnummer, kan vi finde den eksakte pris i løbet af nul komma fem.

FDM anslår, at en standardrude til en almindelig familiebil koster omkring 5.000 kr., og det er ikke helt ved siden af, hvis du spørger os. Har du en lille bil, slipper du måske lidt billigere, mens det modsat bliver dyrere, hvis du har en stor bil og en forrude, der er fyldt med moderne teknologi. Sidstnævnte får endda prisen til at stige væsentligt.

 

Ny forrude - hvad koster det?

 

Er der forskel på glas?

Det er fristende at vælge den billigste løsning, du kan finde, men det er ikke altid en god idé. Glas er nemlig ikke bare glas; der er stor forskelle, når det kommer til kvalitet.

Får du sat en billig forrude i din bil, risikerer du, at glasset er skævt eller at der er fejl, som forringer dit udsyn. Det er forståeligt nok til gene for dig som chauffør, og det gør også din bil til fare for omgivelserne, og derfor skal du holde et ekstra godt øje med følgende:

– Har glasset forvrængninger i dit synsfelt?

– Er ruden skæv eller er der andre synlige fejl?

Hvis du er i tvivl, så kontakt altid din reparatør, og hvis du ikke er enig med vedkommende, kan du henvende dig hos en tredjepart og få en vurdering af din forrude.

 

Gå efter garantien

Når du skal vælge den reparatør til at skifte din forrude, bør du altid gå efter én, der 1) giver garanti på monteringen af din rude, og 2) udelukkende bruger godkendt glas i original fabrikskvalitet.

Med garantien og kvaliteten på plads kan du begynde at kigge på de mere praktiske elementer i et rudeskift. Vil du selv køre ind på værkstedet – og kan du overhovedet det med rudens nuværende stand – eller har du brug for en reparatør, der kommer ud til dig?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar