Hvad siger loven om stenslag

Der er næppe noget mere irriterende end et stenslag, men det er ikke sikkert, at din rude skal skiftes, fordi du har fået et. Det afhænger af størrelsen på stenslaget og placeringen på ruden – læs her, hvad loven siger om stenslag.

Reglerne for stenslag og fejl i forruden blev skærpet tilbage i maj 2018, hvor Europa Parlamentets direktiv 2014/45/EU trådte i kraft i Danmark og afløste de tidligere regler. Vi har samlet den nødvendige viden om stenslag nedenfor, så du kan se, om din bil kan gå igennem syn med et stenslag i forruden.

 

Reglerne for stenslag

Når det kommer til synsregler og forruder, handler det først og fremmest om, hvorvidt skaden er inden for eller uden for bilens viskerfelt, da det er afgørende for dit udsyn og dermed også for, om bilen er lovlig at køre i eller ej.

Sidder dit stenslag i bilens viskerfelt, vil synsmanden vurdere, om det er til gene for dit udsyn. Reglerne om udsyn tager udgangspunkt i en kompliceret opdeling af ruden (A, B og C), som du kan læse mere om her, og vurderes din skade som generende, vil det udløse et omsyn.

Sidder stenslaget uden for bilens viskerfelt kan synsmanden vurdere, at skaden skal udbedres, men i praksis vil du typisk få en betinget godkendelse, så du slipper for omsyn. Du skal dog sørge for at udbedre skaden umiddelbart efter dit syn.

 

 

Få stenslaget repareret med det samme

Hos Alt-Autoglas anbefaler vi altid, at du får repareret dit stenslag med det samme – også selvom det ikke er ulovligt at køre med – det siger loven om stenslag. På den måde minimerer du risikoen for at skaden udvikler sig og i værste fald ender med et rudeskift.

Vi dækker hele Sjælland, og vi kommer gerne til dig, hvis du har været så uheldig at få et stenslag. Vi rykker hurtigt ud, og hvis det viser sig, at det er nødvendigt at skifte din rude, anvender vi udelukkende godkendt bilglas af høj kvalitet – og vi klarer det nødvendige papirarbejde i forbindelse med din forsikring.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar