Stenslag – hvad skal du gøre?

“Sæt et stykke tape over stenslaget.”

Sådan lyder det mest enkle råd til at håndtere et stenslag, men kan det virkelig være rigtigt? Læs med her, og find ud af, hvad du skal gøre, hvis du får et stenslag.

De færreste bilister slipper for et stenslag eller to i løbet af et langt liv på landevejen, og ærgrelsen er enorm, når du hører braget fra en sten, der rammer ruden. Som regel følger der en lille stjerneformet skramme med stenslaget, og hvis du er virkelig uheldig, revner hele ruden.

Men du kan forebygger revnerne. Og ja, det er helt rigtigt; tape er den bedste løsning. Der findes såkaldt stenslagstape, som du kan få gratis hos Alt-Autoglas, men har du ikke noget, kan almindelig kontortape sagtens klare arbejdet.

7 ud af 10 stenslag kan repareres hurtigt, enkelt og billigt, mens det er noget mere omstændeligt – og ikke mindst dyrere – at skifte hele forruden, så gør dig selv en tjeneste, og læg en rulle tape i handskerummet.

 

Hvis uheldet er ude

Får du et stenslag, bør du kontakte en reparatør så hurtigt som muligt. Alt-Autoglas dækker hele Sjælland, og vi kører gerne derhen, hvor du holder, så du ikke udsætter ruden for unødig fare. Har du ikke mulighed for at blive holdende og vente på reparatøren, skal du straks sætte et stykke tape over stenslaget. Det holder fugt og snavs ude, så du mindsker risikoen for revner og dermed for rudeskift.

Et stenslag kan repareres uden, at det har betydning for sikkerheden, da der ikke gribes ind i bilens bærende konstruktion, og derfor skal du ikke være nervøs for at “lappe” hullet.

Gør-det-selv-reparation af stenslag

Har du ikke tid til at vente på en reparatør, eller vil du bare gerne selv stå for arbejdet, så findes der forskellige reparationskits på markedet, som du kan købe til fornuftig pris. Du skal dog være opmærksom på, at det kræver stor erfaring og ikke mindst det rette håndelag at reparere skaden, så den ikke længere er synlig med det blotte øje.

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar