Kalibrering af bilens udstyr i forruden

Hvad og hvorfor skal der kalibreres?

I dag er mange bilers forrude udstyret med forskellige sikkerhedsforanstaltninger og hjælp til en mere behagelig køretur, det kan f.eks. være regn sensor, varmetråde også kaldet elvarme, kamera der f.eks. kan blænde op og ned ved modkørende biler “Automatic High Beam”, “Lane Departure Alert”, (Vognbane assistent), “Pre-Collision System”, Adaptive fartpilot m.m.

Ved et rudeskift kan det være påkrævet, at forruden skal kalibreres, det vil sige når først ruden er taget ud, og ny sættes i, kan bilen registrerer det, men det kan kalibreres ved at have det korrekte udstyr i form af tavler og tilhørende computerprogram.

Det er meget individuelt hvad en forrude kan indeholde:

  • Regnsensor
  • Elvarme
  • Kamera (Dash Cam)
  • Solbælte
  • Automatic High Beam (Automatisk nedblænding)
  • Lane Departure Alert (Vognbane assistent)
  • Pre-Collision System (Sammenstøds undvigelse)
  • Adaptive fartpilot
  • m.v.

Kalibrering af forrudes kamera sensorer i forruden skilte genkendelse forrudens udstyr efter et forrude skift automatisk fjernlys (ned og op blænding) din personlige sikkerhed

Hvordan foregår en kalibrering af forruden?

Kalibrering foregår således at når forruden er skiftet, stilles der en tavle op foran bilen i korrekt afstand med tilhørende tavle, der hører til bilmærket.

En Computer fortager så selve kalibreringen digitalt blandet med den lavpraktiske tavle. Med den digitale kalibrering kan kameraet igen kunne registrer bla. modkørende og blænde op og ned etc.

Hvornår skal mit udstyr kalibreres?

Kalibrering skal kun ske efter udskiftning af bilens forrude og er ikke noget der kan/skal ske ved syn eller andet. Bilens kamera er kalibreret fra fabrikantens side ved køb af bilen.

Har forruden nogle af de tidligere nævnte funktioner som f.eks. op og ned blænding ved modkørende biler skal forruden kalibreres ved udskiftning af forruden, da funktionerne ellers kan fejle ved senere kørsel hvor behovet for disse (sikkerheds-) funktioner opstår.

Langt de fleste biler vil selv efter et rudeskift selv vise, at udstyret skal kalibreres inden rudeskiftet kan siges at være fuldført korrekt. Når alt-autoglas afslutter den digitale kalibrering laver vi en valideringsrapport og sikre os at kalibreringen er udført korrekt med et stort “OK”.

Nogle biler skal ud og køre en lille tur med computeren tilkoblet bilen, for at kalibrerer bilens kamera. Det er ofte skilte og vejstriber, som kameraet skal ud og læse ved en køretur, inden vi kan afslutte den digitale kalibrering og få valideret at det hele er korrekt udført.

Kalibrering af forruden – hvad koster en kalibrering?

Det er klart at det er en ekstra omkostning, at bilruden skal kalibreres, men det er for ens egen sikkerhed. Med de mange ekstra funktioner i forruden er det vigtigt at disse fungerer korrekt.

Er det et lovkrav af forruden SKAL kalibreres?

Det er endnu ikke et lovkrav at få kalibreret, men det er da helt klart et sikkerhedsmæssigt ønske, der ikke bør springes over – for din egen skyld. Tænk hvis der så er funktioner der så ikke længere vil virke eller være til rådighed, der kan opstå meget farlige situationer i trafikken.

Kalibrering af bilens forrude – hvad er det?

Al det fine elektronik og sikkerhedsudstyr i forruden skal kalibreres

Ved rudeskift, ulykker og den slags, kan det betale sig at få bilens elektronik kalibreret. Med speciel måle tavler og udstyr klarer vi opgaven enten på bestilling eller i forbindelse med rudeskift – udskiftning af forruden.

Udskiftning af forrude – kan du selv gøre det?

GUIDE: Udskiftning af forrude

Kan du selv gøre det? Læs vores guide, der viser dig hvad der skal til. Udskiftning af en bilforrude er nemt nok, når man har værktøjet, glasset og masser af lim. Hvis du løber træt, så står vi klar til at hjælpe med en udskiftning af forruden.

Guide: Sådan gør du, hvis bilruden skal skiftes

Bilruden skal skiften – Hvad kan jeg selv gøre?

GUIDE: Se hvad du selv kan gøre når bilruden skal skiftes. Vi kan hjælpe med hele processen… Men tag alligevel et kik på vores guide til bilruden her…

Hvornår er et rudeskift uundgåeligt?

Det siger sig selv, at ruden skal skiftes, hvis den er gået i tusinde stykker. Men med stenslag er det en anden sag; hvornår kan de repareres, og hvornår er det nødvendigt med et rudeskift? Er du den uheldige ejer af et stenslag, skal du sørge for at få det repareret med det samme. Hvis […]

Skal du sydpå i ferien? Tyskland accepterer ikke revner i ruden

Har du styr på reglerne for stenslag, inden du drager af sted på sommerferie? I Tyskland og Sverige accepteres større skader i ruden ikke, og du risikerer et uvelkomment afbræk i ferien, hvis du kører med et stenslag. I Danmark er der helt klare regler for, hvornår du må køre med et stenslag, og hvornår […]

Summary
Kalibrering af bilens skiltegenkendelse og kamera i forruden
Service Type
Kalibrering af bilens skiltegenkendelse og kamera i forruden
Provider Name
Alt-Autoglas.dk - Jan Steensen,
Østre Parkvej 154,Ringsted,Sjælland-4100,
Telephone No.20200241
Area
Sjælland
Description
Kalibrering af bilens automatikker i forruden. Skiltegenkendelse, kamera, collision detection etc. Kalibrering efter rudeskift, påkørsel eller med alderen. Tid til en kalibrering, justering af forrudens mekanik.