Kalibrering af bilens udstyr i forruden

Hvad og hvorfor skal der kalibreres?

I dag er mange bilers forrude udstyret med forskellige sikkerhedsforanstaltninger og hjælp til en mere behagelig køretur, det kan f.eks. være regn sensor, varmetråde også kaldet elvarme, kamera der f.eks. kan blænde op og ned ved modkørende biler “Automatic High Beam”, “Lane Departure Alert”, (Vognbane assistent), “Pre-Collision System”, Adaptive fartpilot m.m.

Ved et rudeskift kan det være påkrævet, at forruden skal kalibreres, det vil sige når først ruden er taget ud, og ny sættes i, kan bilen registrerer det, men det kan kalibreres ved at have det korrekte udstyr i form af tavler og tilhørende computerprogram.

Det er meget individuelt hvad en forrude kan indeholde:

  • Regnsensor
  • Elvarme
  • Kamera (Dash Cam)
  • Solbælte
  • Automatic High Beam (Automatisk nedblænding)
  • Lane Departure Alert (Vognbane assistent)
  • Pre-Collision System (Sammenstøds undvigelse)
  • Adaptive fartpilot
  • m.v.

Kalibrering af forrudes kamera sensorer i forruden skilte genkendelse forrudens udstyr efter et forrude skift automatisk fjernlys (ned og op blænding) din personlige sikkerhed

Hvordan foregår en kalibrering af forruden?

Kalibrering foregår således at når forruden er skiftet, stilles der en tavle op foran bilen i korrekt afstand med tilhørende tavle, der hører til bilmærket.

En Computer fortager så selve kalibreringen digitalt blandet med den lavpraktiske tavle. Med den digitale kalibrering kan kameraet igen kunne registrer bla. modkørende og blænde op og ned etc.

Hvornår skal mit udstyr kalibreres?

Kalibrering skal kun ske efter udskiftning af bilens forrude og er ikke noget der kan/skal ske ved syn eller andet. Bilens kamera er kalibreret fra fabrikantens side ved køb af bilen.

Har forruden nogle af de tidligere nævnte funktioner som f.eks. op og ned blænding ved modkørende biler skal forruden kalibreres ved udskiftning af forruden, da funktionerne ellers kan fejle ved senere kørsel hvor behovet for disse (sikkerheds-) funktioner opstår.

Langt de fleste biler vil selv efter et rudeskift selv vise, at udstyret skal kalibreres inden rudeskiftet kan siges at være fuldført korrekt. Når alt-autoglas afslutter den digitale kalibrering laver vi en valideringsrapport og sikre os at kalibreringen er udført korrekt med et stort “OK”.

Nogle biler skal ud og køre en lille tur med computeren tilkoblet bilen, for at kalibrerer bilens kamera. Det er ofte skilte og vejstriber, som kameraet skal ud og læse ved en køretur, inden vi kan afslutte den digitale kalibrering og få valideret at det hele er korrekt udført.

Kalibrering af forruden – hvad koster en kalibrering?

Det er klart at det er en ekstra omkostning, at bilruden skal kalibreres, men det er for ens egen sikkerhed. Med de mange ekstra funktioner i forruden er det vigtigt at disse fungerer korrekt.

Er det et lovkrav af forruden SKAL kalibreres?

Det er endnu ikke et lovkrav at få kalibreret, men det er da helt klart et sikkerhedsmæssigt ønske, der ikke bør springes over – for din egen skyld. Tænk hvis der så er funktioner der så ikke længere vil virke eller være til rådighed, der kan opstå meget farlige situationer i trafikken.

Et rudeskift er en stor udskrivning i forhold til en reparation af et stenslag, og derfor er reparationen naturligvis at foretrække, hvis det er muligt.

Stenslag i forruden – hvornår skal den skiftes?

Der er ikke meget, der er mere irriterende end at få et stenslag i forruden

Et rudeskift er en stor udskrivning i forhold til en reparation af et stenslag, og derfor er reparationen naturligvis at foretrække, hvis det er muligt. Men hvornår er skaden så stor, at du ikke kan undgå at skifte forruden?

Reparation af forrude; hvad hjælper vi med?

Reparation af forrude; hvad hjælper vi med?

Skader på din forrude, så den skal repareres eller skiftes

Hvis du har fået en skade i din forrude, så er dit første spørgsmål sandsynligvis, om vi kommer til dig eller om du skal komme til os. Svaret er både og – det er nemlig op til dig. Vi kan komme hjem til din adresse, møde dig på din arbejdsplads.

Bilglas – kvaliteten skal være i orden, hvis ruden skal skiftes

Det skal være bilglas af høj kvalitet

Hvis uheldet virkelig er ude, kan et stenslag udvikle sig til så stor en skade, at bilruden skal skiftes. Det kan også være et indbrud i bilen, der gør udslaget. Eller en helt tredje ting. Uanset hvad årsagen er, så er der én ting, du skal være opmærksom på, når bilen får nye ruder …

Forår og solskin: Så er det tid til tonede ruder

Nye Ruder – Sådan fungerer det

Nye Ruder – Bedre Sikkerhed

Ved ingen stenslag eller revner er de 100% stadig som producenten lover i styrke og kvalitet. For ved et stenslag eller revne er der jo sket en lille skade, og kommer man ud for en alvorlig ulykke, er det jo altid rart at vide man har gjort sit…

Indbrud i bilen. Siderude smaderet og sikkerhedsgitter klippet op

Rudeskift efter indbrud

Indbrud i håndværker biler er mere og mere hyppige

Indbrud i håndværker biler er mere og mere hyppige Forleden blev vi (igen) kaldt ud til et begået indbrud i en håndværkerbil. Bilen her har haft indbrud og alt værktøj er stjålet.