Skal du sydpå i ferien? Tyskland accepterer ikke revner i ruden

Har du styr på reglerne for stenslag, inden du drager af sted på sommerferie? I Tyskland og Sverige accepteres større skader i ruden ikke, og du risikerer et uvelkomment afbræk i ferien, hvis du kører med et stenslag.

I Danmark er der helt klare regler for, hvornår du må køre med et stenslag, og hvornår du ikke må. Det er der også i Tyskland og Sverige, og her accepterer de ikke en revne i ruden. Jan Steensen fra Alt-Autoglas fortæller om en kundeoplevelse fra forrige uge:

“Jeg talte med en kunde, der blev stoppet i Tyskland med en revnet rude. Han blev bedt om at køre retur over grænsen eller få den skiftet der.”

Politiet slår altså hårdt ned på misligholdte ruder, og hvis du gerne vil sydpå i en fart, er der ingen grund til at tage chancen. Du skal få dit stenslag repareret med det samme eller din rude skiftet, hvis det er nødvendigt.

 

Hvad koster et rudeskift?

Vi har tidligere skrevet om prisen i forbindelse med rudeskift, ligesom vi skrevet om, hvor vidt det kan betale sig at få ruden skiftet i Tyskland. Sidstnævnte kan sagtens være en mulighed, hvis du vil spare penge, men du skal huske at overveje din reklamationsret; den er naturligvis gældende i Tyskland, men hvis du bor langt fra grænsen, bliver det besværligt at klage over eventuelle fejl.

Hos Alt-Autoglas skifter vi din forrude hurtigt og effektivt, og vi bruger naturligvis godkendte materialer og originalt glas, så du får den bedste kvalitet. Rudeskiftet kan vi foretage på din adresse, på din arbejdsplads eller et helt tredje sted alt efter, hvad der passer dig bedst.

Prisen på rudeskift kan vi ikke spå om her i artiklen, da den afhænger af flere forskellige faktorer som bilmærke, model, årgang, ekstraudstyr og meget andet – men prisen er kun et telefonopkald væk. Giv os et ring med det samme, så skal vi fortælle dig, hvad en ny rude til lige præcis din bil koster.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar