Hvornår er et rudeskift uundgåeligt?

Det siger sig selv, at ruden skal skiftes, hvis den er gået i tusinde stykker. Men med stenslag er det en anden sag; hvornår kan de repareres, og hvornår er det nødvendigt med et rudeskift?

Er du den uheldige ejer af et stenslag, skal du sørge for at få det repareret med det samme. Hvis det kan repareres, vel at mærke. Der findes en række tommelfingerregler for, hvornår det er en mulighed:

– hvis stenslaget ikke er større end en 2-krone.

– hvis stenslaget sidder mere end 5 centimeter fra rudens yderkant.

– hvis stenslaget ikke har revner, der er længere end 2 centimeter.

Lever dit stenslag ikke op til kravene, skal ruden skiftes. Der er selvfølgelig undtagelser, og du kan være heldig. Uanset hvad gør du klogest i at kontakte en reparatør så snart, stenslaget opstår.

 

 

Hvad er prisen for en ny rude?

Hos Alt-Autoglas spår vi aldrig om prisen på et rudeskift, før vi kender din bilmodel – og derfor kan vi i sagens natur ikke skrive prisen her. Vil du kende den, kan du ringe på tlf. 20 20 02 41, så finder vi den specifikke pris på nul komma fem.

Grundlæggende kan man sige, at jo mindre bil og jo færre teknologiske ekstrafunktioner, der sidder i ruden, jo billigere er den at skifte. Det er en kendt sag, at teknologi gør forruden dyr at skifte. FDM anslår, at en standardrude koster omkring 5.000 kr., mens en forrude med teknologiske systemer hurtigt løber op i 10.000 kr.

 

Få ruden skiftet inden du kører sydpå

Har du fået et stenslag, der kræver, at din rude skal skiftes, men tænker du, at det nok kan vente en måned eller to, skal du undersøge, om du overholder de lovgivningsmæssige regler for stenslag. Og du skal være ekstra opmærksom, hvis du kører sydpå over grænsen; Tyskland accepterer ikke revner i ruden, og du risikerer at blive sendt tilbage over grænsen eller at få et forbud mod at køre videre, før ruden er skiftet.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar