Stenslag i forruden – hvornår skal den skiftes?

Et rudeskift er en stor udskrivning i forhold til en reparation af et stenslag, og derfor er reparationen naturligvis at foretrække, hvis det er muligt. Men hvornår er skaden så stor, at du ikke kan undgå at skifte forruden?

Der er ikke meget, der er mere irriterende end at få et stenslag i forruden. Som regel efterlader det et lille hul og en lille revne, der nemt kan repareres. Men i de værste tilfælde kan du være tvunget til at skifte forruden: det er nemlig ikke sikkert, at din rude er lovlig, hvis du har et stenslag.

Et rudeskift er en stor udskrivning i forhold til en reparation af et stenslag, og derfor er reparationen naturligvis at foretrække, hvis det er muligt.

Kan ruden godkendes ved syn?

Hvis din forrude skal være lovlig, skal den kunne gå gennem et syn med stenslaget i forruden. Det afhænger af størrelsen på skaden såvel som på placeringen:

Har du fået et stenslag i området lige over rattet, skal ruden skiftes, hvis det er mere end 3 mm i diameter eller hvis der er flere små skader, som forvrænger udsynet.

Sidder stenslaget til højre eller venstre for rattet, skal forruden skiftes, hvis selve hullet efter skaden er større end 10 mm i diameter og revnerne længere end ca. 50 mm.

Har stenslaget givet skader på passagersiden, er det først nødvendigt at skifte forruden, hvis hullet er større end 30 mm i diameter og revnerne længere end ca. 150 mm.

Du kan se mere om de forskellige inddelinger af forruden lige her. Sidst men ikke mindst er det værd at nævne, at det er ulovligt at køre med en revnet rude i Tyskland: derfor gælder det om at få ruden skiftet, inden du drager sydpå.

Vi skifter din rude på stedet

Er din skade så stor, at det er nødvendigt med et forrudeskift, så kører vi gerne til dig for at ordne det – uanset hvor på Sjælland du holder. Det kræver bare, at der er tørvejr – eller at vi kan køre bilen under et halvtag.

Prisen afhænger af dit bilmærke og størrelsen på ruden. Når vi kender de to faktorer, kan vi give et præcist tilbud på dit forrudeskift.