Ny rude i bilen – skal det i servicebogen?

Når du køber en bil, følger der altid en servicebog med i købet. Her føres der regnskab over de obligatoriske services og andre reparationer, der er foretaget på bilen. Men hvordan er det med rudeskift – skal det noteres i servicebogen?

Når du skifter oliefilter på bilen, udskifter udstødningen eller får repareret airconditionanlægget, så bliver det noteret i servicebogen, så en eventuel ny ejer af bilen kan følge med i historikken. Får du skiftet forruden, skal det også skrives i servicebogen, og sørg gerne for at få – og gemme – en kvittering med underskrift eller stempel fra mekanikeren, så det er muligt at se, hvem der har udført arbejdet.

 

Hvornår er det nødvendigt med et rudeskift?

Der kan være flere grunde til, at en af ruderne i din bil skal skiftes. Måske har du haft indbrud, eller måske er du kørt galt. Det kan også være et stenslag, der har udviklet sig til en generende skade. Der er naturligvis en udgift forbundet med rudeskift, men hvis du undlader at skifte, kan det være farligt for både dig som chauffør, dine passagerer og dine medtrafikanter, og det kan i sidste ende blive langt dyrere end bare at skifte ruden.

Prisen på af få forruden skiftet afhænger typisk af bilmodel, årgang og ekstraudstyr i ruden. Derudover kan der være forskel på prisen alt efter, om montøren skal komme hjem til dig eller ud på din arbejdsplads eller om du kommer ind med bilen på værkstedet. Hos Alt-Autoglas skifter vi din forrude uanset hvor på Sjælland, din bil står – og det koster ikke ekstra.

 

Få garanti når ruden skiftes

I mange tilfælde vil prisen på udskiftningen af din rude være dækket af din forsikring, men derfor er det alligevel en god idé at sikre, at alt bliver gjort korrekt. Hos Alt-Autoglas er der livstidsgaranti på selve monteringen af ruden, ligesom vi også giver garanti på, at der ikke er fejl i glasset. Vælger du en anden montør, mener vi, at du sagtens kan kræve det samme der.

Skal din rude skiftes, så sørg desuden for, at det autoglas, der bruges, er i original fabrikskvalitet, ligesom både rudelim, primer og aktivator skal være fra anerkendte producenter.

 

Hvor lang tid tager det at skifte en rude?

Det er svært at sige på minuttet, hvor lang tid det tager at skifte en rude, men rundt regnet skal vi bruge én time. Efterfølgende skal bilen stå stille i yderligere én time for at sikre, at limen hærder, som den skal.

Når tiden er gået, er du klar til at køre videre med din nye rude, der naturligvis er noteret i din servicebog.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar