Sommeren er på vej – er din bil klar til at køre sydpå?

Skal din bil nedlægge flere tusinde kilometer i forbindelse med årets sommerferie sydpå, kan du med fordel give den et ferietjek, inden du og familien tager af sted. Læs her, hvad du skal være opmærksom på.

Det er altid en god idé at give bilen et professionelt ferietjek, inden du rejser sydpå, så bremser, kølesystem, oliefilter og andet kan blive undersøgt. Men der er også ting, du kan gøre selv. Vi har kigget FDM over skulderen og videregiver her de 5 ting, du selv kan tjekke.

1) Olie

Du kan selv tjekke bilens olieniveau. Vent til bilen har stået stille 10-15 minutter, og undersøg om oliestanden er mellem minimum og maksimum på oliepinden – og tag eventuelt en lille dunk olie med i bagagerummet, hvis du løber tør undervejs.

 

2) Dæk

Bilens dæk skal tjekkes, inden I tager af sed. Dækmønsterets dybde skal som minimum være 1,6 mm ifølge loven, men FDM anbefaler, at mønsteret er mindst 3 mm dybt; efter flere tusinde kilometer på motorvejen, slider du nemlig meget på dækkene.

Dæktrykket skal også være på plads, og til at måle trykket kan du enten bruge en dæktryksmåler eller køre en tur på tanken.

Sidst men ikke mindst skal du huske dit reservehjul eller et lappekit, så du kan komme videre, hvis du punkterer undervejs.

 

3) Lys

Når du kører mod feriedestinationen, er det vigtigt, at du både kan se og blive set, så sørg for at alle lygter virker, og pak eventuelt et par ekstra pærer med i bilen.

 

4) Udsyn

Det er helt essentielt for sikkerheden, at du har et godt udsyn, når du kører. Puds derfor ruden både indvendigt og udvendigt, inden I drager af sted, fyld op med sprinklervæske og tjek at vinduesviskerne virker, som de skal.

I Tyskland er det ikke lovligt at køre med en revne i forruden, så har du et stenslag, skal det repareres, inden ferien starter; også selvom det overholder reglerne for stenslag i Danmark.

 

5) Sikkerhed

Der er forskellige krav til sikkerhedsudstyr fra land til land, og derfor kan du med fordel undersøge reglerne i de lande, du skal igennem. Som minimum anbefaler FDM, at du har en advarselstrekant og sikkerhedsveste med i bilen.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar