3 råd til dig der har fået et stenslag

Et lille stjerneformet hul i bilruden kan ødelægge humøret hos enhver bilist. Men hvad skal du egentlig gøre, hvis du får et stenslag? Hos Alt-Autoglas har vi tre gode råd, du med fordel kan følge.

Er du uheldig at få et stenslag, er det vigtigste at minimere skadens omfang, så du ikke risikerer, at den udvikler sig – og der er heldigvis nogle ting, du selv kan gøre.

1) Pas på fugt, snavs og skidt

Det første du skal gøre, hvis du får et stenslag, er at køre ind til siden og dække skaden med klar tape eller et såkaldt stenslagsplaster. Sidstnævnte kan du få gratis hos os, så du altid har et par stykker liggende i handskerummet. Førstnævnte kan være almindelig kontortape, hvis det er det eneste, du har.

Tapen er essentiel, da den holder snavs, skidt og fugt ude af stenslaget, indtil det kan repareres, og det har to store fordele: det minimerer risikoen for at skaden udvikler sig, og det gør det lettere for reparatøren at lave en flot reparation.

2) Reparation hurtigst muligt

Har du mulighed for det, er det bedste, du kan gøre, at holde ind til siden med det samme og vente på en reparatør. Det er selvfølgelig ikke altid en mulighed, men det er vigtigt, at du får stenslaget repareret så hurtigt som muligt, så skaden ikke udvikler sig.

Ofte kan et stenslag repareres i løbet af 20 minutter, og det koster kun 450 kr. Udvikler skaden sig, risikerer du, at hele ruden skal skiftes, og prisen for dét er helt anderledes. Hos Alt-Autoglas kører vi gerne ud til dig; på din hjemmeadresse, på din arbejdsplads eller der hvor du nu engang holder.

3) Vær opmærksom på loven

Vælger du at tage chancen og køre videre med stenslaget, er det vigtigt, at du undersøger, om det er lovligt. Der er helt klare regler for, hvor stort et stenslag må være – vi har skrevet meget mere om det lige her – og dem skal du naturligvis overholde, så du ikke udsætter dig selv eller andre for fare.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar