Guide: Sådan gør du bilen sommerklar

For mange danskere er sommerferie lig med bilferie. Op og ned gennem Europa på de store motorveje og rundt og rundt i de skarpe sving i Sydeuropas bjerge. Det sætter krav til bilen, der skal være sommerklar.

Når skolerne holder ferielukket sætter mange familier sig på plads i bilen og kører sydpå. Det er en skøn tid med familien i centrum, og der er absolut ingen grund til at ende i rabatten med en kogende motor eller et punkteret dæk.

Vi har samlet en række gode råd til dig, der gerne vil gøre bilen sommerklar.

 

Sommerklar gil - Forrude uden ridser og genskær

 

Bremser og bremsevæske

Skal du køre flere tusinde kilometer, er det en god idé at tjekke bremsevæsken først. Temperaturen ændres, når du kører, og det betyder, at der optages luft i bremsevæsken og dermed sænkes kogepunktet; belaster du bremserne ekstraordinært kan bremsevæsken blive så varm, at den koger.

Har du ikke fået tjekket bremserne for nylig, så kør forbi en mekaniker, inden du drager på sydpå.

 

Forsikringspapirer i handskerummet

Det er en lille ting, men ikke desto mindre er den væsentlig: dine forsikringspapirer. Når du kører i udlandet, bør du altid medbringe bilens registreringsattest og eventuelle forsikringsaftaler, du har med dit forsikringsselskab. På den måde ved du altid, hvor du skal ringe hen, hvis uheldet er ude.

 

Olie og oliefilter

At tjekke olie er en del af det generelle vedligehold af din bil, men på trods af det bør du altid kigge en ekstra gang, inden du kører sydpå. Tag oliepinden op og tjek oliestanden – og tag gerne en liter motorolie med i bagagerummet for en sikkerheds skyld, når bilen pakkes til ferien.

 

Dæk og dæktryk

Lovkravet for mønsteret på dine dæk er 1,6 millimeter, men allerede ved en mønsterdybde på 3 millimeter begynder dækkene at bremse dårligere, og derfor skal du være opmærksom på standen af de dæk, der skal transportere familien til feriedestinationen.

Tjek desuden om dæktrykket er korrekt, og det gælder også på en eventuel anhænger, der skal med på ferie.

 

Sprinklervæske

Har du glemt at fylde sprinklervæske på, kan du altid køre omkring en tysk tankstation på motorvejen, men den blå væske er væsentlig dyrere der, end den er i dit lokale supermarked, så derfor: Fyld sprinklervæske på, når du alligevel er i gang med den store klargøring.

 

Bilens lygter

Inden du påbegynder turen over grænsen, kan du med fordel sætte dig ind i, hvordan du skifter bilens pærer. I samme ombæring kan du købe en ekstra pære eller to til handskerummet, så du er forberedt, hvis en af lamperne strejker undervejs.

 

Tjek forruden for stenslag

I Tyskland accepterer de ikke revner i forruden, og derfor bør du altid gennemgå dine ruder for stenslag og følgeskader, inden I krydser grænsen. Hos Alt-Autoglas kan vi reparere 7 ud af 10 stenslag, og hvis det ikke er muligt, udfører vi også professionelt rudeskift – og vi kommer gerne hjem til dig, så din ferie ikke skal udsættes.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar