Stenslag – kan det repareres eller skal ruden skiftes?

Solen skinner og fuglene synger, mens du kører ud ad landevejen. Alt er godt. Indtil du hører det høje bump og indser, at bilens forrude har fået et stenslag. Spørgsmålet er nu, om det kan repareres eller om du skal have en ny forrude.

Så snart du har fået et stenslag, skal du køre ind til siden. Hvis du har mulighed for at vente på reparatøren med det samme, bør du gøre det for at undgå, at stenslaget slår revner og løber. Er du nødt til at køre videre, kan du dække stenslaget med et stenslagsplaster eller et stykke tape.

Hos Alt-Autoglas kører vi til dig, uanset hvor på Sjælland, du befinder dig, og så snart vores montør er på stedet, kan han fortælle, om hullet kan repareres eller om det er nødvendigt med et rudeskift.

Der er et par enkelte tommelfingerregler, du kan forholde dig til, hvis du vil kende svaret med det samme. Forruden kan som udgangspunkt repareres, hvis stenslaget:

– ikke er større end en 2-krone

– sidder mere end 5 centimeter fra rudens yderkant

– ikke er revnet med mere end 2 centimeter

Som altid er der selvfølgelig undtagelser, der bekræfter reglen; selvom stenslaget lever op til ovenstående krav, skal forruden stadig skiftes, hvis stenslaget sidder i dit synsfelt eller på anden måde forringer udsynet.

 

 

Hvad koster en ny forrude?

Det er svært at spå om priserne for en forrude, da der er flere forskellige ting, der spiller ind. Først og fremmest bilmærke, årgang og model, men også om ruden har ekstrafunktioner som regnsensor, elvarme, skiltegenkendelse, kamera etc. Hos Alt-Autoglas bruger vi udelukkende autoglas i original fabrikskvalitet fra anerkendte OEM-producenter, da rudens kvalitet spiller en stor rolle for din kørsel. Rudelim, primer og aktivator er også af højeste kvalitet, og vi giver dig livstidsgaranti på selve monteringen af forruden.

Ønsker du at få et tilbud på rudeskift, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 20 20 02 41. Med informationerne om din bil i øresneglen kan vi slå den eksakte pris op, så du ved præcis, hvad det koster, når vi kommer. Et rudeskift tager ca. 1-1,5 timer, og hos Alt-Autoglas er vi godkendt til at samarbejde med alle førende forsikringselskaber i Danmark.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar