Med efteråret kommer det våde og kolde vejr og dermed stiger risikoen for stenslag blandt andet. Vil du undgå det, skal bilen klargøres, så den kan stå imod både efterår og vinter.

Uanset om efterår og vinter byder på sne eller ej, skal bilen gøres klar. Det våde og fugtige klima er nemlig ikke godt for din bil – i hvert fald ikke, hvis du ikke passer på den.

Hos FDM har vi fundet en tjekliste til klargøring af din bil, og vi tillader os at bringe et par udpluk, der øger dine chancer for at undgå stenslag i det våde vejr. Vil du se hele listen, så kig her.

Ridser, stenslag og revner

Har du allerede store, synlige ridser i for- eller bagrude, skal du få dem repareret med det samme. Det kan nemlig være ulovligt at køre med revner i synsfeltet.

Gør bilen klar til efteråret. Klargøring sikre dig bedre end at komme på bagkant

Selvom du tænker, at dit stenslag kun er en lille skramme, bør du alligevel få det repareret, inden vinteren sætter ind. Når først frosten kommer, kan en lille ridse hurtigt udvikle sig til en stor revne, og så skal hele ruden skiftes.

Vinterdæk

Så snart efteråret begynder at byde på frostgrader, er det på tide at skifte til vinterdæk.

Vinterdæk til de våde veje gør din bil klar til efteråret

Med de rette dæk og korrekt dæktryk har din bil et bedre vejgreb, og dermed er der større chance for at undgå, at sten og grus flyver op og giver stenslag.

Begræns skaderne

Er du uheldig at få et stenslag på trods af dine forberedelser, er det vigtigt, at du begrænser skadens omfang hurtigst muligt. Har du ikke mulighed for at vente på en reparatør, kan du dække stenslaget med frontrudeplaster – det forhindrer vand, skidt og snavs i at trænge ind i revnen, og på den måde undgår du, at skaden forværres, inden den er blevet repareret.

Efterårscheck af bilens tilstand gør bilen klar med frisk gummi

Har du ikke frontrudeplaster i handskerummet allerede, er det bare om at komme på indkøb. Det bør være en del af enhver bilejers efterårs- og vinterklargøring af bilen. Vidste du at vi gerne sender dig disse til dig GRATIS? – Benyt kontaktsiden