Tre tips til at undgå stenslag

De er nogle irriterende størrelser, der aldrig kommer på et belejligt tidspunkt. De koster penge, de kræver tid og arbejde og de er praktisk taget ikke til glæde for nogen. Det er selvfølgelig stenslag, vi taler om, og her får du tre tips til at undgå det lille hul i bilens glas.

Stenslag dukker op i tide og utide, og det er et fænomen, der er svært at gardere sig 100% imod. Men der findes måder at forebygge angreb fra flyvende småsten på, og det kræver faktisk ikke så meget af dig. Vi har samlet tre gode råd – brug dem, hvis du vil reducere mængden af stenslag på din bilrude.

 

1. Beskyt forruden

Kører du i et område, hvor der er øget risiko for stenslag, kan du vælge at beskytte din forrude med en såkaldt stenslagsfolie. Rammer du en lille sten på din vej, vil du oftest slippe med et mærke i folien frem for et stenslag i ruden.

Stenslagsfolie er helt gennemsigtig og skal monteres på et professionelt værksted.

 

2. Kør pænt

Måden du kører på er essentiel for forebyggelsen af stenslag. Hvis du kører fornuftigt og pænt, kan du undgå mange skader på bilen – og herunder også stenslag. Undgå derfor at kører vildt, hurtigt og hasarderet, så slipper du også for at udsætte dig selv og andre bilister for unødig fare.

Der er ingen garanti for at undgå stenslag, fordi man kører pænt, men risikoen vil alt andet lige være mindre.

 

3. Undgå motorvejen

Det er selvfølgelig ikke altid en mulighed at undgå motorvejen, men faktum er, at de fleste stenslag kommer, når man kører hurtigt, og der samtidig er mange andre biler. Tilbagelægger du dagligt mange kilometer på motorvejen, kan du med fordel overveje, om du skal følge vores tip nummer et og få en beskyttelsesfolie på forruden.

Er uheldet ude trods dine forholdsregler, skal du altid få stenslaget repareret så hurtigt som muligt.

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar