Bilen kører, radioen er tændt, solen skinner og alt er godt… indtil du hører det høje brag og ser, at du har fået et stenslag. Men fat mod – de fleste stenslag kan repareres, og hvis ikke, så skifter vi din rude.

Har du fået et stenslag på forruden, sideruden eller bagruden, anbefaler vi, at du får det repareret så hurtigt som muligt. Alternativt risikerer du, at skaden udvikler sig, så ruden ikke længere kan repareres, men i stedet må skiftes.

Hos Alt-Autoglas dækker vi hele Sjælland, og det betyder, at vi gerne kører til Amager for at hjælpe dig med din bil. Det kan være på din adresse, på stedet hvor det er sket eller på din arbejdsplads, og det gælder også, hvis hele ruden skal skiftes ud – det eneste krav, vi i så fald har, er, at vi kan stå i tørvejr, mens arbejdet står på.

Hvornår kan et stenslag repareres?

Det kan være svært at komme med et kvalificeret svar på, hvor vidt dit stenslag kan repareres, inden vi har set det, men der er en tommelfingerregel, du kan tage udgangspunkt i: Hvis revnerne omkring hullet er længere en 2 cm, så er det sandsynligvis nødvendigt med et rudeskift.

Er stenslaget minimalt kan det stadig være nødvendigt at skifte ruden, nemlig hvis skaden er placeret på en måde, der gør bilen ulovlig at køre i. Der findes faste regler du kan bruge, når du – eller vi – skal vurdere, om et stenslag er lovligt eller ej, og det tager udgangspunkt i en opdeling af forruden:

  • Område A er det felt, der sidder lige over rattet. Det måler ca. 300 x 300 mm., og sidder dit stenslag her, kan vi kun reparere det, hvis det kan dækkes af en cirkel med en omkreds på 3 mm.
  • Område B løber på tværs af ruden i hele førersiden, og her kan et stenslag som udgangspunkt repareres, hvis det kan dækkes af en cirkel med en omkreds på 10 mm.
  • Område C er et bånd på tværs af ruden i passagersiden, og her er stenslaget ulovligt, hvis det ikke kan dækkes af en cirkel med en omkreds på 150 mm.

Stenslag på Amager: Ring til Alt-Autoglas

Opdager du et stenslag i din for- eller bagrude, kan du ringe til Alt-Autoglas, så reparerer vi det så hurtigt som muligt. Vi kan ikke spå om prisen her på siden, da den afhænger af faktorer som bilmodel, rudens udstyr, farve etc., men hvis du opgiver din nummerplade, når du ringer, kan vi fortælle den eksakte pris allerede i telefonen.

Det er gratis og uforpligtende at ringe for en pris, og vi kører gerne til Amager for at reparere eller skifte din rude, så du kan komme ud på vejene igen. Vores priser er fair og konkurrencedygtige, og alle medarbejdere hos Alt-Autoglas er uddannet mekaniker og har efterfølgende specialiseret sig i reparation af stenslag samt rudeskift, så du får professionel og kompetent assistance, når du vælger os.

Har du spørgsmål, eller ønsker du at kende prisen for din skade, så giv os et ring på tlf. 20 20 02 41 – vi glæder os til at høre fra dig.