Blå himmel, musik i radioen og fart i bilen – det lyder alt sammen dejligt. Lige indtil det øjeblik, hvor en sten rammer forruden, og et stenslag ødelægger dit gode humør. Heldigvis kan langt de fleste stenslag repareres – læs med, og bliv klogere.

Som tommelfingerregel siger man, at 7 ud af 10 stenslag kan repareres, hvis du handler hurtigt – altså hvis du undlader at køre for længe med skaden, så den udvikler sig. Der er altså gode odds, hvis du søger mod en reparatør med det samme, og der er mange penge at spare, hvis du kan nøjes med en reparation frem for et rudeskift.

Har du brug for en reparation af et stenslag i Holte, så hjælper Alt-Autoglas dig gerne. Vi har base i Ringsted, men vi har en lang række af professionelle montører og reparatører på vejene, og derfor dækker vi faktisk hele Sjælland – og vi kommer gerne til dig og din bil.

 

Stenslag: Reparation eller rudeskift

Den første tanke, der går gennem hovedet på en bilist, der har fået et stenslag, er sandsynligvis: “Bare ruden ikke skal skiftes” – skal den det, løber prisen nemlig hurtigt op.

Som nævnt kan 7 ud af 10 stenslag repareres, men hvordan ved du så, om lige præcis dit stenslag hører til i den ene eller den anden pulje? Der er forskellige ting, der spiller ind, men som udgangspunkt kan man sige, at hvis revnerne omkring skaden er længere end 2 cm, så er der en vis risiko for, at du er nødt til at bide i det sure æble og investere i en ny rude.

Er stenslagsskaderne mindre end 2 cm, risikerer du stadig et rudeskift, men det afhænger i så fald af placeringen. Der er helt specifikke regler, når det kommer til stenslag, og de tager afsæt i en opdeling af forruden:

– Område A: Et lille felt på 300 x 300 mm over rattet – har du fået et stenslag her, må det kun repareres, hvis det kan dækkes af en cirkel med en omkreds på 3 mm.

– Område B: Et bælte der løber på tværs af ruden i førersiden – sidder stenslaget her, kan det repareres, hvis skaderne kan dækkes af en cirkel med en omkreds på 10 mm.

– Område C: Et bælte der løber på tværs af ruden i passagersiden – er det her, dit stenslag sidder, kan det repareres, hvis det kan dækkes af en cirkel med en omkreds på 150 mm.

 

Reparation af stenslag i Holte

Bor du i Holte, eller holder din bil i nærheden af byen, og har du fået et stenslag, så skal du ikke tøve med at kontakte Alt-Autoglas. Vores reparatører er alle uddannet som mekaniker og har efterfølgende specialiseret sig i reparation af stenslag samt rudeskift, så din bil er i kyndige hænder hos os.

Vores mobile service betyder, at du selv vælger, hvor vi skal møde dig – det kan være i vejkanten, på din arbejdsplads, på din hjemmeadresse eller et helt fjerde sted. Det eneste krav, vi har, er, at vi kan stå i tørvejr, mens reparationen eller rudeskiftet står på.